Pro Evolution Soccer-namnet skrotas, liksom det japanska Winning Eleven. De två senaste fotbollsspelen från Konami har hetat eFootball PES 2020 samt eFootball PES 2021. Höstens titel heter enbart eFootball, och blir ett free-to-play-spel. Det avslöjas i och med första trailern.

Fotbollsspelet har byggts om "helt och hållet i Unreal Engine", och releasen sker i höst till Playstation-format, Xbox-konsolerna och pc. Ios- och Android-släpp ska därefter följa.

Free-to-play är förstås inte lika med att allt är gratis, vilket du nog känner till. Innehåll och spel-lägen som släpps i efterhand kommer i vissa fall att kosta pengar. Spelet får inte heller en fysisk release, så det blir inget du kommer att kunna ställa i hyllan, hälsar Konami i pressmeddelandet.

As a digital-only title, Konami will regularly add new content and game modes after launch this autumn. In the future, certain game modes will be sold as optional DLC, giving players the freedom to build an experience that follows their interests.

En del av planerna har redan röjts, i och med spelets första roadmap. Då det heter eFotball och inte eFotball 2022 skulle det kunna peka på att Konami satsar på att underhålla detta framöver.

De tidigaste planerna för eFootball handlar om turneringar och stöd för mobilkontroller.