Efter E3:s svallvågor och en lite dåsigare sommarperiod är det ikväll skarpt läge för EA. Deras "i stället för E3"-initiativ EA Play Live kommer i år senare än vanligt, och känns nästan som en smygstart på spelhösten. Ett av dragplåstren är dessutom ett av höstens heta: Battlefield 2042.

Redan i juni kikade vi på det och under kvällens show lovar man att visa ett nytt spelläge, producerat av Ripple Effect (forna Dice LA) som ska vara ett "kärleksbrev" till Battlefield-fansen.

Vi får också mer från ständigt aktuella Apex Legends, samt göteborgska Zoinks nya Lost in Random. Vi såg det redan i fjol, fick nyligen (och äntligen!) en ny trailer, och när vi till sist ska få gameplay-debut håller vi tummarna för att vi också serveras ett konkret releasedatum.

Jag håller en extra necromorph-tumme för att tisslet och tasslet kring Motives Dead Space-comeback visar sig stämma. Det ryktas vara en omtolkning snarare än en regelrätt uppföljare.

Vad vi inte får? Star Wars, Bioware (Dragon Age och Mass Effect) och Skate 4. Men som synes kommer vi få en hel del annat godis, så häng med från 19:00 i spelaren ovan eller via Twitch.