Vi har kommit drygt halvvägs in i spelåret 2021, och bland årets mest firade titlar hittar vi mer väntade så som, tja, Monster Hunter Rise och Ratchet & Clank: Rift Apart. Men också sådana som är mer av underdogs som Overboard (88 på Opencritic) och Chicory: A Colorful Tale (87).

Nu kan vi räkna in ännu ett spel som från (typ) ingenstans seglar högt upp bland listan på årets hittills mest hyllade spel. Death's Door från Acid Nerve släpptes i veckan till pc och Xbox, och snittar just nu på lysande 88 hos Opencritic. Åttor och nior (av tio) i betyg från nästan allt och alla.

Ja, till och med ett par absoluta toppbetyg, från exempelvis Pure Xbox som tycker att, även om Death's Door lånar mycket, så "sätter det ihop bitarna och förfinar dem till sin egen grej". Man slår fast att spelet "förtjänar all uppmärksamhet det med stor sannolikhet kommer få". 10 av 10!

Och själva spelet? En gameplay-trailer ser du undertill och i Death's Door spelar vi som en kråka som skördar själar dagen lång i isometriska och fabulösa miljöer med pussel, fällor och fiender. Som om Zelda möter Dark Souls som möter Hollow Knight. Bevisligen en mix som går hem.