Den 27 juli är det dags för spelare på Xbox Series X/S att ta till skyarna i Microsoft Flight Simulator och förtjust flyga till sina hemstäder för att titta efter sina hus. Detta kan givetvis göras med en vanlig kontroll, men vill man verkligen leva sig in i pilotfantasin kan ett av de officiella tillbehören vara en bra investering.

Xbox har via sin webbplats meddelat att flera produkter från licensierade partnertillverkare är på väg, och de inkluderar allt från yokes och joysticks till tangentbord och mus. Först ut är Turtle Beach VelocityOne Flight, som är en yoke med en uppsättning tillhörande reglage fastmonterade på ena sidan. Den ska släppas i höst och kommer i USA att kosta $350, men som vanligt kan vi nog vänta oss ett något högre pris i Sverige.

Näst på tur är Honeycomb Alpha Flight Controls XPC, som är en yoke med diverse reglage och knappar på både basen och själva ratten. Läs Tomas recension av PC-versionen här. Honeycomb håller även på att utveckla en joystick med tillhörande reglage som ska släppas i början av 2022.

Thrustmaster T.Flight Full Kit X är i sin tur en joystick med separat gasreglage och pedaler som ska släppas 27 juli i USA och 19 oktober i resten av världen. Man kan köpa hela paketet för $199 eller köpa pedalerna ($130) och joystick+gasreglage ($90) separat. Thrustmaster kommer dessutom att släppa en officiell yoke för Xbox Series X/S och PC i vinter.

De som föredrar mus och tangentbord kan avslutningsvis se fram emot Razer Turret, som är ett tangentbord med mekaniska brytare och tillhörande mus.