Den första halvan (ettan, tvåan, trean) av Final Fantasy Pixel Remaster släpptes förra veckan, men bara till pc, Ios och Android. Square Enix har emellertid sagt att det kan bli tal om ytterligare format om suget finns, vilket då även gäller samlingens andra halva (fyra, femman, sexan).

Nu görs röster hörda på ett sätt som kommit att bli det nya normala: recensionsbombning.

Första spelet, Final Fantasy, har föga imponerande Metacritic-snittet 0,7, medan två och trean snittar på 0,8 respektive 1,9. Det ska sägas att få lämnat omdömen, men också att folkets betyg diffar betänkligt jämfört med kritikernas recensioner (runt 70–80). En användare ger betyget 0, och skriver: "Jag uttrycker min önskan om en konsolversion". Återstår att se om rösten blir hörd.

Huruvida man ännu kan kalla detta för en recensionsbombning är oklart. Även om snitten är låga så har trots allt ganska få hittills tyckt till på Metacritic. Recensionsfjutt kanske är bättre begrepp?

Steam är man gladare, där samtliga har mellan 86 och 91 procent upptummar. Å andra sidan har pc-folket förstås inte samma behov av konsolversioner, och via Steam Deck kan de i sinom tid faktiskt spela sextetten i bärbar form. Switch-, Playstation-, och Xbox-spelare får dock vänta.