Sony summerar ett nytt kvartal, som blandade och gav. Att PS Plus går ner under första kvartalet årligen är inte ovanligt, men som du ser i kurvan var tappet betydligt större i år. På ett år har man visserligen ökat med 1,3 miljoner prenumeranter, men man har också tappat cirka miljonen jämfört med de två kvartalen. 47,4 miljoner (Q3) och 47,6 miljoner (Q4) har blivit 46,3 miljoner.

Sony förklarar den djupa Q1-dippen med att den uteblev i fjol. Detta på grund av pandemin som gjorde att extra många stannade hemma, och extra många prenumererade på PS Plus (tack, VGC).

Sonys finanspamp, Hiroki Totoki, säger att de därför inte tror på en nedåtgående spiral.

Are we looking at it as a declining trend? We don't think so.

Andra siffror är roligare för Sony. Niko Partners Daniel Ahmad tweetar (nedan) att hårdvaran under första kvartalet var en större del av omsättningskakan. 9 procent under Q1 i fjol blir 20 procent i år. Playstation 5? Playstation 5. Sony säger sig inte längre vara oroliga över bristen på halvledare. Totoki bekräftar (via VGC) att man har nog med delar för att kunna nå målet att sälja 22 miljoner PS5-konsoler innan april 2022. PS5 är Sonys snabbaste säljande konsol någonsin.

För att nå målet behöver man sälja omkring 12 miljoner konsoler ytterligare.