Efter flera förseningar verkar det som att Arkande Studios äntligen är redo att släppa Deathloop. Släppdatumet är sedan tidigare satt till 14 september, och detta verkar Arkane kunna hålla eftersom de via Twitter meddelat att spelet nu gått guld. Å andra sidan blev Cyberpunk 2077 försenat efter att ha "gått guld", så vi kanske ska nöja oss med att vara 99 % säkra på att Deathloop släpps 14 september som planerat.

Deathloop har blivit lite av en vattendelare, där vissa ställer sig frågande till hur kul det kommer att vara att spela igenom samma segment flera gånger; andra gillar de tydliga spelmekaniska influenserna från Dishonored och den retrofuturistiska designen.

I spelet axlar vi rollen som lönnmördaren Colt, som fastnat i en tidsloop och måste döda åtta olika mål innan midnatt. Detta görs med hjälp av massor av olika vapen, förmågor och taktiker. Spelet släpps till PC och Playstation 4, men det verkar röra sig om en 1-årig konsolexklusivitet, så vi kan nog vänta oss att det dyker upp även till Xbox så småningom.

Missa inte Fredriks förhandstitt här.