Alla som lirat en Nintendo Switch vet nog att man kan få ut extra kräm ur den lilla maskinen genom att sätta den i den tillhörande dockan och lira på en TV. Med tanke på hur lik Valves kommande bärbara spelmaskin är en Switch har nog många väntat sig liknande beteende från den, men Valve bekräftar att så inte blir fallet.

Man kommer kunna koppla den till en TV eller monitor för att spela på en större skärm – och i en högre upplösning än de 800p maskinens egna skärm erbjuder – men det kommer att göras med precis samma prestanda som i bärbart läge. Räkna alltså med att behöva dra ner inställningarna om du vill lira lite mer krävande spel på en 1080p-skärm och fortfarande hålla dig runt 30 fps.

Steam Deck-designern Greg Coomer förklarar för Pcgamer att de ville prioritera utvecklingen av maskinen för vad de flesta troligen kommer att använda den till, vilket är bärbart spelande. De ville helt enkelt ha ett enklare designmål där de inte behövde ta ställning till ett dockat läge med högre prestanda.