Hellblade: Senua's Sacrifice slog ner som en bomb i 2017:s spelvärld och tog de flesta med storm, med sin tankeväckande och starka handling. Något som även imponerade var det grafiska, som har stått sig rätt bra sedan spelet släpptes. Det har dock inte hindrat utvecklaren Ninja Theory och samarbetspartnern QLOC från att släppa en uppdatering till Xbox Series X/S som lägger till en rad olika grafiska förbättringar.

Som vi ser i tabellen nedan finns det tre olika lägen att välja bland, som fokuserar på bilduppdatering, upplösning eller grafikkvalitet, och vill man ha ray tracing är det 30 fps som gäller på båda konsolerna. Övriga grafiska uppdateringar ska inkludera bättre partikeleffekter, material och LOD (level of detail).

Själva spelmekaniken har de inte varit inne och pillat på, men ett mycket välkommet tillskott är att man nu kan gå tillbaka och spela valfria kapitel via en behändig meny. De jobbar dessutom på en liknande uppdatering till PC, men vi har inga uppgifter om vad den kommer att innehålla.