Frostpunk var en bitterljuv upplevelse där vi vägledde ett mindre samhälle under en iskall apokalyps. Vi kämpade inte bara mot kylan, utan även mot den mänskliga naturen och framförallt konsekvenserna från våra egna val.

Men vi överlevde, och efter 30 (spel)år är det dags för Frostpunk 2 att ta vid. I det första spelet var det kol vi byggde vårt samhälle på, men numer är det olja som är på modet. Alla är dock inte nöjda med jakten på det svarta guldet, och det faller på oss att hantera meningsskiljaktigheter med silkesvantar eller hårdhandskar.

Jakub Stokalski från utvecklaren 11 Bit Studios säger att uppföljaren kommer att utöka upplevelsen långt bortom vad vi såg i det första spelet. Med över 70 utvecklare kan de inte bara förbättra existerande aspekter, som spelets skala, produktionsvärden etc., utan även lägga till nya lager av till exempel politik och teknologiska framsteg.

Något släppdatum har vi ännu inte fått, och spelet ska fortfarande befinna sig i ett relativt tidigt skede i utvecklingen. Det ser även ut att endast komma till PC, åtminstone inledningsvis.