Tack vare budgetdokument vet vi sedan tidigare att Take-Two ska släppa tre remasters/remakes under detta räkenskapsår, och som många redan gissat verkar det röra sig om Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto: Vice City och Grand Theft Auto: San Andreas. Åtminstone om man ska tro på de tre separata källor som Kotaku pratat med, och som de själva säger har gett giltig information tidigare.

Detta skulle även förklara varför Take-Two varit på krigsstigen på sistone och tvingat diverse GTA-moddare att ta ner sina verk. Detta har bland annat inkluderat moddar som gett GTA III och GTA: Vice City mer högupplösta texturer – en av de främsta aspekterna som förbättras i officiella remasters.

Enligt källorna är det nyförvärvet Rockstar Dundee, tidigare Ruffian Games, som leder utvecklingen av dessa remasters, och de använder sig av Unreal Engine. Vidare beskrivs grafiken som en blandning av gammalt och nytt, så vi kanske kan vänta oss lite moderna effekter, som mer avancerat ljus och skuggor.

Inget är som sagt officiellt bekräftat, men om spelet ska släppas detta räkenskapsår kan vi nog vänta oss en utannonsering inom en inte alltför avlägsen framtid.