19 augusti drar det igång, årets QuakeCon, med samtal om spel som Doom, Fallout 76, Deathloop och The Elder Scrolls Online. Det är en helt digital tillställning i år, men det är ju inget hinder för en och annan överraskning. Rykten cirkulerar till exempel om att vi får Quake-nyheter av något slag.

Det är en nu ändrad text i ett körschema som har dragit igång rykteskarusellen. Där listades nämligen ett “Let’s talk Quake”-event som refererade till en “vitaliserad utgåva” av Quake:

"Quake is back, in this special stream John Linneman from Digital Foundry talks to Jerk Gustafsson of Machine Games about the title's iconic legacy and what it meant to both of them. The pair will also discuss the additional content Machine Games have contributed to this revitalized edition."

Handlar det om en nyutgåva med konsolfokus, eller något åt remaster-hållet? Eller är det bara en dålig formulering? Machinegames har tidigare gjort en helt ny bana till Quake för att fira spelets 20-årsjubileum. Redan i juni cirkulerade det rykten om en reboot, med Machinegames vid rodret.

Oavsett så pågår QuakeCon mellan 19-21 augusti. Här hittar ni hela schemat.