Battlefield 2042 har nyligen genomgått ett stängt tekniskt test där vissa tursamma spelare fick chansen att klämma på en grovhuggen version av spelet. Det har inte bara läckt ut videor från detta test, trots förbud, utan kunniga individer har även grävt runt bland filerna för att hitta ledtrådar om vad det färdiga spelet kan komma att bjuda på.

Något som de hittat referenser till där är spelläget Hazard Zone, som vi ännu inte hört särskilt mycket om. Av filerna att döma ska det gå ut på att slåss mot både AI-styrda och mänskliga fiender, och målet är att nå extraktionspunkten utan att förlora sin loot – alltså väldigt likt Escape from Tarkov. Det ska även finnas andra extraktionspunkter på kartan, men dessa kan man bara använda om man uppfyller vissa krav, som att ha ett speciellt föremål.

Dör man under matchens gång förlorar man inte bara alla grejer man plockat på sig, utan även utrustningen man använde. Det går dock att försäkra utrustningen man går in i matchen med så att man inte förlorar den.