Vi har tidigare skrivit om Nilla Hansson och att hon gjort mo-cap till bland annat stora spelkaraktärer som Aloy. I intervjun med henne nämnde hon andra svenska mo-cap-artister och därbland Nicklas Hansson. De båda tränar och jobbar tillsammans, men är inte släkt (trots samma efternamn).

Nicklas har jobbat i industrin i över 13 år och har runt 30 titlar under sitt bälte. Han gör bland annat karaktären ”Irish” vilket vi kan se i kortfilmen ”Exodus” som EA nyligen släppte inför det kommande Battlefield 2042. Battlefield är dock inget nytt för Nicklas som jobbat och gjort mo-cap till serien i 10 års tid. Han har även en Hollywoodkarriär där där han jobbat med serier som Game of Thrones och Transformers: Fallen Knight. I en post på Imgur delar han med sig om arbetet bakom karaktären. Han berättar bland annat om att de använder en plattform som kallas ”Angel Platform” för att manipulera golvet och få känslan av att scenen utspelar sig på ett skepp.

”In some of the scenes we used a huge suspended platform called an 'Angel Platform', which we could manipulate the angle of the floor with. Since most of the short takes place on a ship we wanted to get the chaotic feeling of being on a moving ship in the middle of a storm ”

Det nämns även intressant fakta som att de fäster vikter på både kroppen och på utrustning för att få rätta ”tyngden” in rörelserna.

”My weapon, ankles and belt are all weighted down to make me look a bit heavier which helps sell the idea of being a soldier with a lot of gear.”

Om ni vill läsa hela posten om bakom kulisserna kan ni klicka här. Det är en väldigt intressant läsning som ger en bild om jobbet bakom det vi sedan ser och får spela.

Som med Nillas artikel kommer vi följa upp denna artikel och intervjua Nicklas Hansson. Som bonus kommer vi även försöka få med Johan Lindqvist på intervjun, Det är ju båda dessa herrar Nilla nämner i sin intervju som inspiration.