Wargamings World of Warships har klampat ut på tunn is efter de gjort ändringar i spelets ekonomiska-modell. Spelet som visserligen är free-to-play har sakta men säkert förändrat affären inne i spelet så spelet låser mer och mer saker bakom slumpmässiga loot-boxar. Detta tvingar spelarna att spendera mer och mer pengar för att få de saker som de vill ha.

Droppen som fick bägaren att rinna över ramlade dock ned i veckan. Den populära slagskeppet USS Missouri lades till i spelet 2016, för att sedan tas bort 2018. Slagskeppet har nu lagts tillbaka, men det går inte köpa direkt utan ligger istället i slumpmässiga loot-boxar. Lådor som i sin tur spelarna måste betala riktiga pengar för. Detta har gjort spelarna vansinniga då skeppet tidigare marknadsfördes som köpbart inne i affären genom ingame-valuta. Stora spelare som MightyJingles (600.000 följare på YouTube) har bland annat slutat spela i protest och flera andra verkar följa hans exempel.

edit:

Det handlar tydligen inte bara om USS Missouri utan Wargaming har även svikit sitt eget Community contribut program och totalt ignorerat feedbacken de fått. Vilket bland annat fick MightJingles och andra stora spelare att hoppa av programmet.