Igår utannonserade EA Sports sitt nya NHL-spel för den kommande säsongen. Det som sticker ut i nyheterna för NHL 22 är att de övergett Ignite-motorn och nu använder Frostebite. Frostbite har ju blivit något som används i de flesta av EAs spel. Det används till exempel redan i FIFA och Madden-serien.

Motorbytet innebär såklart en grafiskuppdatering och skarpare utseende på både spelarna och publiken. De har även lagt till en cool AR-effekt som projicerar statistik och information på isen. Vissa av de grafiska förbättringarna kommer inte finns tillgängliga på de äldre konsolerna.

Vad gällande spelmekaniken är det förstås också förändringar. Det mesta kommer dock ligga under huven och vara mer subtila förbättringar. De har dock lagt till en Superstarfaktor till en utvald grupp spelare. I stort innebär det att vissa spelare till exempel kan göra specialfinter, impa på publiken och få ett förstärkt handledsskott efteråt. Be a Pro-läget återvänder också. Där sägs det att storyn denna gång kommer vara mer dynamiskt.

NHL 22 släpps till Playstation 4/5, Xbox Series X/S och Xbox One den 15 oktober. Dessvärre verkar vi inte få se röken av varken PC eller Switch-version.