Crusader Kings 3 imponerade stort när det släpptes för ganska exakt år sedan till PC, och belönades med betyget 4 i FZ:s recension. Hittills är det som sagt bara PC-spelare som fått njuta av svenska Paradox intriger, utomäktenskapliga oäktingar och strategiska invasioner av Skåne, men den taiwanesiska kommittén för åldersmärkning av spel verkar veta något som inte vi vet.

Gematsu uppmärksammade nämligen att listningar för Crusader Kings III till Playstation 5, Xbox One och Xbox Series X/S dykt upp på kommitténs webbplats. Dessa listningar verkar ha tagits bort sedan dess, men det vore inte första gången den taiwanesiska kommittén avslöjar spel i förväg – de skvallrade till exempel om att den remastrade Bioshock-trilogin var på väg till Switch.

Vill du få ett hum om vad Crusader Kings III handlar om, eller bara få ett gott skratt/gråta en skvätt, kan du med fördel titta in i forumtråden med berättelser från spelet. Där kan man bland annat läsa sagan om hur Jocke ärvde sin fars 65-åriga älskarinna och hur Bronas fru var otrogen... med deras gemensamma son.