Spänningen kring Destiny 2:s nästa expansion har varit stor, och utannonseringstrailern går nu att bevittna ovan. Den 22 februari nästa år är det dags, och spelare har inte bara en ny del i handlingen att se fram emot, utan även en del spelmekaniska nyheter.

Ett av de främsta nytillskotten blir otvivelaktigt ett crafting-system som ska låta spelarna skapa och förbättra sina egna vapen, men exakt hur det kommer att gå till vet vi ännu inte. Det bjuds även på ett nytt system för svårighetsgrader som baseras på hur många medlemmar man har i sitt fireteam, såväl som den nya vapentypen glav (glaive). Detta vapen ska inte bara ha närstridsattacker, utan även kunna attackera på avstånd.

Sett till handlingen bär det av till häxdrottningen Savathûns lummiga "throne world", där det visar sig att hon har en egen variant av ghosts – de flygande följeslagare som alla guardians har. Det verkar med andra ord som att vi kommer att ställas inför fiender som liknar guardians och som till och med kan använda Light-krafter, eftersom Savathûn lyckats lura till sig dessa från The Traveler.