Trion av videor nedan kanske inte har jättemycket kött på benen, men med tanke på hur lite info vi fått om Bethesdas Starfield glufsar vi gladeligen i oss de smulor de kastar vår väg.

Det rör sig om tre videor på strax under en minut styck, och de behandlar en plats vardera. Först ut är New Atlantis, som är huvudstaden i United Colonies (UC) – den mäktigaste etablerade militära och politiska gruppen i spelet. Det ser ut att vara en typisk modern sci fi-stad, och Bethesda betonar att många olika typer av utomjordingar möts där.

Därefter får vi en titt på Akila, som är huvudstaden för Freestar Collective – ett löst samarbete mellan tre olika solsystem. Det är är en betydligt enklare stad än New Atlantis och för tankarna till Mos Eisley i Star Wars, om än med lite kallare klimat. Runt staden går en mur för att skydda invånarna mot varelser vid namn ashta, som ska vara en blandning mellan vargar och velociraptorer.

Avslutningsvis ser vi Neon, som rent visuellt kan beskrivas som en oljeplattform någon byggt ett casino på. I själva verket byggdes plattformen för att fånga fisk, men en av fiskarna visade sig ha psykotropiska egenskaper. Detta ledde till framställningen av drogen aurora, och nu har fiskeplattformen blivit ett nöjespalats som folk vallfärdar till.

11 november 2022 är det dags att bege oss ut i rymden på PC och Xbox Series X/S. För allt vi vet om Starfield, läs denna artikel.