Vi skrev tidigare om att lite grupp vid namn Team SCU har hållit på med en 2D-remake av Metroid Prime i närmare 15 års tid. Spelet fick nyligen en spelbar demo och rent spelmässigt verkar projektet väldigt lovande.

Dessvärre var ju detta inget officiellt projekt och Nintendo är ökända för att gå efter fanprojekt som dessa och stänga ned dem. I och med demon verkar det nu som om Nintendo spårat upp detta och har tvingat Team SCU att avsluta sin utveckling av spelet.

Informationen om detta delades på projektets Discord av användaren Troid92 och lades sedan ut på Metroids subreddit. Inga namn är nämnda men det står:

”certain game-related company has informed the team to stop their work immediately”

Demon och mp3-låtarna är i nuläget borttagna. Team SCU själva säger att det var helt rätt beslut att släppa en demo och att de inte ångrar något. Även om inte Nintendo nämns vid namn kan vi nog gissa att det är de som ligger bakom nedstängningen. Nintendo har ju själva Metroid Dread och Metroid Prime 4 under utveckling och de vill antagligen inte att Metroid-fokusen riktas mot någon annan än dem själva.