Senast vi såg ett kommersiellt spelsläpp till Game Boy Advanced var 2008, men nu är det dags igen. Två herrar vid namn Rik Nicol och Jeremy Clarke håller på att utveckla spelet Goodboy Galaxy, som inte bara ska släppas på PC och Nintendo Switch, utan även som en fysisk kassett till Game Boy Advanced (samt digitalt i form av en ROM). Tilläggas skall att detta görs helt utan stöd från Nintendo.

Projektet finansieras via Kickstarter och har redan vida överskridit sitt väldigt blygsamma mål på runt $25 000 (215 000 kronor) och ligger i skrivande stund på $88 000. Det innebär att en rad extramål har nåtts, såsom förbättrade versioner till PC och Switch och ett exklusivt kapitel till GBA-versionen.

De 675 fysiska GBA-exemplar man kunde backa Kickstartern för är redan slut, men det ska gå att förhandsboka GBA-kassetter direkt från distributören, First Press Games. Det ska dock bara vara möjligt så länge Kickstarter-kampanjen pågår.

Själva spelet jämförs med Cave Story eller "en gulligare variant av Metroid", och vill man testa själv finns det faktiskt en demo. Den hittas här och kan antingen laddas ner eller spelas i webbläsaren.