Fyra år mellan GTA: San Andreas och GTA IV. Fem år mellan fyran och GTA V. Och åtta år efter det är GTA VI fortfarande flera år bort. Rockstar-spel kräver allt mer tålamod. Vilket ett GTA-fan nyligen fick slut på.

Mitt under det tyska tv-programmet Schlag den Star (en variant av förlagan till "Vem kan slå Filip och Fredrik") stormade han in på scenen och begärde nyheter om sexan.

"Jag skulle vilja veta var i helvete GTA VI är." sa han till en förvånad programledare och dennes skärrade gäst. "Efter åtta år väntar jag fortfarande" fortsatte han. Efter lite förvirring klargjorde våldgästaren att GTA VI är ett spel, och uppmanade sen programledaren att ställa frågan "Var är GTA VI?" rakt in i kameran. Men denna lät sig inte pressas:

"Jag har inte spelat klart femman än."

Sen kom en vakt och ledde våldgästaren av scenen, och vi får fortsätta vår väntan på nästa fullstora del i Rockstars våldsamt populära serie. Femman har sålt i över 150 miljoner exemplar. I november släpps den igen, till Xbox Series och Playstation 5. Kanske något för vår tyska vän att ägna sig åt i väntan på del sex.