Dataspelsberoende ska enligt den kinesiska staten vara ett stort problem bland landets ungdomar. Under 2019 införde de därmed regler för hur mycket tid personer under 18 år får lägga på spelande: 90 minuter om dagen på vardagar och tre timmar om dagen på helger. Speljätten Tencent har dessutom infört egna begränsningar efter att statsmedia kallat nöjet för "andligt opium".

Detta verkar dock inte ha gett önskad effekt – alternativt var det en del av planen att gradvis göra reglerna strängare – för nu har den kinesiska staten meddelat att ungdomar under 18 år endast får spela i totalt tre timmar per vecka, enligt nyhetsbyrån Reuters. Detta gäller heller inte bara PC- och konsolspel, utan även mobilspel, som är väldigt stora i Kina.

Ungdomarna får dessutom inte bestämma själva hur de vill dela upp sin futtiga speltid, utan det är en timme på fredagar, lördagar och söndagar som gäller, och detta ska ske från 20.00 till 21.00. Syftet med det hela sägs vara att skydda ungdomars hälsa eftersom de är landets framtid.