Det har nog inte undgått er att ett slutet test av Battlefield 2042 hölls för ett tag sedan. Strikta regler kring att inget fick visas från testet innebär dock att de som inte hade turen att få vara med inte har fått se särskilt mycket. Vissa har dock trotsat spelgudarna, inklusive ett Twitter-konto som delat med sig av ett par videor som visar de olika vapen som finns i spelet.

Fokus ligger som sagt helt på vapnen här, inklusive animationer för omladdning och hur de beter sig när man skjuter. Vi får även se några av specialförmågorna, som en automatisk turret som kan placeras ut på valfri plats såväl som en änterhakepistol man kan använda för att svinga sig till svåråtkomliga platser.

Spelet utspelar sig, precis som namnet antyder, 20 år framåt i tiden, och utrustning samt vapen känns därför inte alltför futuristiska. Det blir alltså revolvrar och automatkarbiner snarare än laserpistoler och ljussablar. Videorna hittar ni nedan, men vill man hellre uppleva vapnen själv ska ett öppet betatest av spelet även hållas någon gång i september.

Läs även FZ:s förhandstitt för mer info om spelet.

Klicka för mer information