Sedan 2018 har Ebba Ljungerud varit VD för svenska Paradox Interactive, då den tidigare VD:n Fredrik Wester lämnade positionen. Nu nås vi dock av nyheten att Ljungerud beslutat sig för att lämna posten, och det blir ingen mindre än Wester som ersätter henne.

I ett pressmeddelande säger Paradox att Ljungeruds beslut grundas i meningsskiljaktigheter angående företagets framtida strategi, och hennes uppsägning är omedelbar. Detta till trots kommer hon att stanna en tid för att säkerställa att överlämningen till Wester går smidigt till. Wester har fram tills nu varit styrelseordförande på företaget, men den positionen kommer att tas över av den nuvarande vice styrelseordföranden, Håkan Sjunnesson.

Paradox passar även på att tacka Ljungerud för hennes ledarskap, som har lett till att organisationen, spelarbasen och spelprojekten har stärkts och växt. De beklagar hennes beslut att inte fortsätta men önskar henne lycka till i framtiden. Ebba tackar i sin tur företaget och Wester på Twitter.

Vill du veta mer om just Fredrik Wester och hans resa genom spelbranschen kan du med fördel lyssna på vår jubileumspod där han intervjuas av Calle. Avsnittet hittas på de större podcast-tjänsterna, som Spotify.