I går släpptes Pathfinder: Wrath of the Righteous, fortsättningen på 2018 års Pathfinder: Kingmaker. Det är ett fantasy-RPG som körs i klassiskt isometriskt perspektiv och som har rötterna i både D&D och bordsrollspel. FZ:s recension är på gång (Johan Lorentzon spelar för fullt), men om vi sneglar på andra tyckare så ser det ljust ut.

Användaromdömet på Steam är just nu (efter 484 tyckanden) "Very positive", och samtliga recensioner listade av Opencritic och Metacritic är positiva.

Wccftech delar ut beröm för engagerande storý, välskrivna karaktärer och bråddjup spelmekanik. Minus för hårig svårighetsgrad för nybörjare, trots att det blivit mycket mer tillgängligt än Kingmaker. Betyget stannar på 8 av 10.

Gamespace håller med om att det kan vara svårt för nykomlingar, men skopar beröm över storyn, omspelbarheten, de taktiska striderna, karaktärsskapandet, med mera. Betyget stannar på 9,5 av 10.

Även Shacknews är inne på samma linje: svårt för nybörjare och otillräckliga tutorials, men i övrigt bara plus för story, omspelbarhet med mera. Betyget landar på 8 av 10.

Pathfinder: Wrath of the Righteous finns bara till pc (Steam, Epic, Gog) än så länge, men släpps till Playstation och Xbox den 1 mars 2022. FZ:s recension kommer som sagt inom kort, sannolikt nästa vecka.