Bland rykten om att Remedy arbetarAlan Wake 2 i samarbete med Epic har det även dykt upp en listning av en remaster av det första spelet på Epic Games Store. Nu får vi mer vatten på kvarn i och med att taiwanesiska webbutiker börjat lägga upp sidor för just Alan Wake Remastered, med 5 oktober som släppdatum.

Många av dessa butikssidor har sedermera tagits bort, men industrianalytikern Daniel Ahmad hävdar via Twitter att det "Kommer utannonseras nästa vecka" (alltså den här veckan). Och vad händer då denna vecka? Jo, Sony anordnar Playstation Showcase på torsdag (22.00), vilket känns som ett ypperligt tillfälle att utannonsera remastern. Med det sagt har butikssidorna inkluderat versioner till både Playstation- och Xbox-konsolerna, så det lär knappast röra sig om någon exklusivitet.

Remedy har tidigare uppgett att de jobbar på två olika spelprojekt som Epic ska ge ut – ett mindre och ett större, men båda i samma universum. Om det mindre projektet visar sig vara Alan Wake Remastered kan vi nog därför utgå ifrån att Alan Wake 2 kommer att bli verklighet.