Battlefield 2042 skippar som bekant de traditionella klasserna, för att istället satsa på namngivna "specialister" á la Rainbow Six. Dessa har nu fått visa upp sig i en ny trailer från spelet.

Först ut är kanadensaren Webster Mackay, som representerar assault-klassen och kan röra sig extra snabbt när han siktar och befinner sig på linbanor. Hans specialitet är en änterhakepistol som låter honom dra sig till avlägsna eller högt belägna platser.

Han får sällskap av tyskan Maria Falck, som representerar support-klassen och får en speciell pistol hon kan använda för att läka sig själv och andra spelare, även på avstånd. Hon kan dessutom återuppliva lagkamrater till full hälsa.

Även Ryssland finns representerat, och det av ingenjören Pyotr "Boris" Guskovsky. Han kan placera ut en automatisk turret, och han kan göra det ännu mer effektiv genom att stå nära den.

Det hela avslutas med sydafrikanen Wikus "Casper" Van Daele, som representerar Recon-klassen. Han kommer utrustad med en drönare som kan markera fiendepositioner och störa ut deras elektronik. Han får även en rörelsesensor som varnar om någon försöker smyga sig på honom bakifrån.

Utöver dessa förbestämda förmågor ska vi dock få fritt välja vilka vapen vi vill använda, så vill man vara en ingenjör med prickskyttegevär går det utmärkt. Vi väntar fortfarande på att det öppna betatestet ska utannonseras, men vi vet åtminstone att det färdiga spelet ska släppas 22 oktober, eller 15 oktober om man är EA Play Pro-prenumerant eller förhandsbokar rätt version av spelet.