Ack ack ack. Top Gun: Maverick, den senkomna uppföljaren till flygfilmen Top Gun från 1986, har än en gång försenats på grund av covid-relaterade bekymmer. Det är i sig inte skäl för nyhet här på FZ, men i samband med filmens premiär ska det ju släppas en Top Gun: Maverick-expansion till Microsoft Flight Simulator. Och logiskt nog flyttas även det fram.

Nytt premiärdatum för film/expansion är den 27 maj 2022. Alltså ett halvår senare än den tänkta releasen nu i november. Inte mycket är känt om vad spelet innehåller, mer än att du får flyga som Top Gun-pilot.

En tröst i eventuellt mörker är att World Update VI ska släppas i dag. Det betyder grafiska uppdateringar och lite annat i valda delar av världen, och denna gång är det Tyskland, Schweiz och Österrike som snyggats till. Ett gäng buggfixar ingår också, detaljer här.

Filmen Top Gun handlar om stridspilotskolan med samma namn, där Tom Cruise spelar Maverick, en ung pilot med stora kunskaper men svårigheter att lyda auktoriteter. Lite sorg, lite kärlek och mycket action – vi får väl säga att flygscenerna åldrats bättre än storyn. I uppföljaren repriserar både Cruise och Val Kilmer sina roller, fast istället för den pensionerade F-14 Tomcat flyger de nu F/A-18 Super Hornet. Blir om inte annat spännande att se hur filmmakarna löser trovärdighetsproblemet med två herrar i 60-årsåldern som flyger med folk som skulle kunna vara deras barnbarn.