Det är inte bara kommande Back 4 Blood som kanaliserar Left 4 Deads anda i form av zombieslakt för fyra spelare i co op, utan även World War Z, som kom för ett par år sedan. Och det sistnämnda ska faktiskt släppas i en nyversion vid namn World War Z: Aftermath, som inkluderar en hel del nytt.

Ett av de främsta dragplåstren är utan tvekan den efterfrågade förstapersonsvyn, eftersom originalet ses ur tredjepersonsvy. Därtill har de utvecklat närstridssystemet för att inkludera nya attacker, förmågor, perks och en rad olika vapen, som baseballträn och köttyxor. Vi kommer även kunna lira som den helt nya klassen vanguard, som har en elektrisk sköld som kan användas för att plöja genom zombiehorder.

Utvecklaren Saber Interactive har heller inte glömt alla som älskar små, skitsnabba fiender som är omöjliga att träffa, och har därför lagt till grupper av ilskna råttor som kan mumsa i sig spelarna om de inte passar sig.

Vi får även chansen att jaga zombier på två nya platser i världen: Rom och Kamchatka, Ryssland. Eftersom World War Z: Aftermath kommer inkludera allt material från GOTY-utgåvan av originalspelet, kommer det att ha totalt 23 olika banor uppdelade på sju episoder.

Släppdatumet är 21 september på PC, Playstation 4/5, Xbox One och Xbox Series X/S, men de som förhandsbokar får börja lira två dagar tidigare än så. Äger man redan originalspelet ska man kunna uppgradera till Aftermath-versionen för $20 via ett DLC som släpps 19 september.