I natt påstods Titanfall 2 ha hackats, och i en Discord-grupp uppmanades alla att avinstallera spelet direkt för att undvika allvarliga säkerhetsbrister där illvilliga krafter kan komma åt filer på datorn. Uppmaningen gällde på alla plattformar, inte bara pc.

Men utvecklaren Respawn tonar ner varningen. På Twitter skriver man att problemet förmodligen som värst innebär att spelet kan kraschas. De tror inte det att är värre än så.

I ett inlägg på Reddit menar företaget att det här verkar vara ytterligare ett i raden av försök att förstöra för Titanfall och dess spelare. Båda spelen har länge varit utsatta för ddos-attacker och annat. Man uppmanar spelarna att inte lyssna på varningar från annat än officiellt håll, det vill säga från Respawn eller EA. Och om det uppstår allvarliga problem skulle studion omedelbart ta ner servrarna för att inte riskera sitt, Titanfalls och Apex Legends rykte, skriver man.

Titanfall 2 släpptes hösten 2016 och fick fina betyg. Inte minst singeplayer-kampanjen hyllades. EA räknade med omkring 9 miljoner sålda spel, men det kom inte i närheten, bland annat för att EA av helt obegriplig anledning släppte det en vecka efter sitt eget Battlefield 1. Och som ytterligare en skitkorv i potatismoset bara en vecka innan den givna storsäljaren Call of Duty: Infinite Warfare. Hårda bud.