Nej, den uppdaterade Playstation 5-modellen som nyligen lanserades har inte sämre kylning än den gamla. Det fastslår Youtube-kontot Hardware Busters International efter att ha mätt de båda konsolernas temperatur.

Viss oro uppstod när Youtube-kontot Austin Evans skruvat isär nykomlingen och konstaterat att den hade 300 gram mindre kylelement i sig. Dessutom spottade den ur sig flera grader varmare kylluft än original-PS5:an. Evans drog slutsatsen att den nya maskinen hade sämre kylelement, men han mätte aldrig tempen på komponenterna.

Hardware Busters har gått grundligare tillväga. De konstaterar att konsolerna drar lika mycket ström och att fläktarna snurrar lika fort. Den nya låter aningen mer, men är i gengäld svalare: 40 grader nära systemkretsen, mot 51 grader hos gamingen. Tempen vid minnet är ungefär 7 grader högre för den nya, men Sweclockers skriver att det snarare är en fördel med högre temp för den sorts minne som sitter i konsolerna.

I korthet: den nya PS5-modellen kyler inte sämre än den gamla, trots bantade kylelement. Därför kan du lugnt bänka dig framför skärmen klockan 22 i kväll, när Sony visar nya PS5-spel. Se sändningen nedan, så kan du diskutera spelen med andra på FZ.