Enligt den kinesiska staten har landet problem med att barnen är tv-spelsberoende och därför försvårar de nu för framtida spel att släppas i landet. Fram till nu har alla spel som släppts måsta gå igenom en licensering av staten och från med nu kommer det bli ännu svårare för spelen att bli licenserade i landet.

Enligt South China Morning Post togs detta upp under ett möte mellan staten och det kinesiska bolaget Tencent. Spel i Kina har redan blivit en politiskt debatt och så sent som förra månaden förbjöd den kinesiska staten ungdomar under 18 år från att spela online-spel mer än tre timmar per vecka. Spel har också kallats för Spirituellt Opium och Elektronisk drog i kinesisk media samt beskrivits som ett stort problem i samhället.

Att försvåra för spel ytterligare är ännu ett hammarslag mot spelindustrin i Kina och speciellt för Tencent som under senare år jobbat för spelmarknaden i landet. Nu rör sig Tencent globalt så det går nog ingen nöd på företaget, men det är ändå ett hårt slag från den kinesiska regeringen.

Edit: På grund av felaktig information angående reglerna kring spel i Kina (och slarv av undertecknad) har jag ändrat texten. Det handlar alltså inte om att de förbjuder spel helt, som det stod tidigare, utan det handlar om att det blir svårare att få spelen licenserade i Kina.