Far Cry 6 kommer inte bara vara gratis att uppgradera från last gen till de nya konsolerna, utan ska även få en hel del material efter släppet, även om allt inte är gratis. Exakt vad vi har att se fram emot går de igenom i en ny trailer, som ni ser ovan.

Först ut är tre nya uppdrag med olika gästinhopp. Det första kretsar kring skådespelaren Danny Trejo, som vill leverera tacos till invånarna på Yara; i det andra är det ett superfan av Rambo som beslutat sig för att tackla Yaras armé; det tredje och sista uppdraget är en crossover med Stranger Things, där ingen mindre än taxen Chorizo har försvunnit!

Detta kompletteras med sex Special Operations där vi ska stjäla bomber och på olika sätt hålla dem nedkylda tills vi når destinationen, såväl som Weekly Insurgencies, där vi varje vecka ska leta rätt på och besegra diktatorn Antón Castillos supportrar.

Ovan nämnda material är gratis, men spelet har även ett Season Pass. Det inkluderar främst tre DLC:n där vi får axla rollen som tre klassiska Far Cry-skurkar: Vaas, Pagan Min och Josepth Seed. Det hela utspelar sig i deras sinnen och har ett roguelite-koncept där vi väntas dö otaliga gånger, men även samlar på oss resurser vi kan använda för att uppgradera oss.

När allt kommer att släppas ser ni nedan, och själva spelet kommer 7 oktober.