Efter inte mindre än fyra förseningar verkar Amazon nu säkra på att deras MMO New World kommer att släppas 28 september. För några dagar sedan hölls ett öppet betatest som blev väldigt populärt sett till antalet spelare.

Omdömena har över lag varit hyfsade, även om många klagar på att spelet känns på tok för tungdrivet i förhållande till hur snyggt det är. Stöd för Directx 12 ska dock läggas till någon gång efter släppet, vilket bör förbättra prestandan (tack, @Baronova!) Att grafikkort gick sönder i ett tidigare test visade sig dock inte vara spelets fel, utan grafikkortens tillverkare, EVGA.

Spelet vilar på en rätt typisk MMORPG-grund där bondens sju mjölkspannar ska hittas och tio vildsvin dräpas. Stridssystemet är dock lite mer action-orienterat, med möjlighet att undvika fiendens attacker. Det kompletteras dock med klassiska RPG-förmågor med cooldowns och magipoäng man måste hushålla med.

Man får även välja mellan tre olika fraktioner som kämpar om territorium i spelvärlden. Se därför till att välja samma fraktion som polarna om ni vill slåss på samma sida i PVP. PVE går dock att lira med vem som helst, oavsett fraktion.