Josefin Berntsson, Richard Svensson och Robin Eyre från Iron Gate samlade sig under gårdagen runt en virtuell lägereld för att prata lite om den kommande uppdateringen Hearth and Home till Valheim. De berättar bland annat att uppdateringen inledningsvis inte var menad att bli särskilt stor, men att det blev en snöbollseffekt när de väl kommit igång. Samtidigt påpekar de att det fortfarande kommer att vara samma Valheim och att vissa kanske inte kommer att märka av skillnaderna sådär jättemycket.

Men lite konkreta nytillskott blir det givetvis, som husdelar, mat, kanske något vapen och en eller ett par färdigheter. Vidare har gränssnittet och kartan fått sig en omgång, och det ska även komma fler inställningsmöjligheter. Precis som namnet antyder är det dock härd och hem som är i fokus, så de som vill ha mer äventyr ute i vida världen kanske får vänta längre än till denna uppdatering. Mycket handlar om mat och att utöka det systemet för att ge mer valmöjlighet, och inte längre har självklara rätter som är kategoriskt bättre.

En fråga de säger sig få ofta är huruvida existerande världar kommer att raderas eller om man blir tvungen att börja om från början i och med uppdateringen. Svaret är att man med största sannolikhet kommer kunna fortsätta att spela utan problem, precis som vid mindre uppdateringar. Områden som man redan utforskat i världen kommer dock inte att få de nya saker som läggs till, utan för det måste man ta sig till outforskade platser.

Hearth and Home släpps 16 september, alltså nu på torsdag.