Att kunna utöka lagringskapaciteten har stått högt på många Playstation 5-ägares önskelistor, och idag ska äntligen uppdateringen som gör det möjligt komma. Boende i vissa länder har visserligen kunna testa det tidigare via en beta-uppdatering, men idag ska det alltså bli tillgängligt för alla.

Man kan dock inte skruva i vilken SSD som helst i sin PS5:a, utan Sony har specifika krav på hårdvaran. Den korta versionen är att det måste vara en M.2-SSD, med en rekommenderad läshastighet på minst 5500 MB/s, som dessutom inte får vara för stor. Utöver det lär man behöva en modell med någon form av kylning, vare sig det är en förmonterad kylfläns eller något som kan sättas dit i efterhand. Vill man verkligen vara säker på att det funkar bra kan man alltid följa PS5-arkitekten Mark Cernys rekommendation.

Fullständiga SSD-krav

Uppdateringen kommer dessutom med lite annat smått och gott, såsom förbättringar och nya anpassningsmöjligheter för gränssnittet, alternativet att spela med PS Remote Play App över mobila nätverk samt 3D-ljud för inbyggda TV-högtalare. Mer info om uppdateringen ser ni i videon nedan eller på Playstation-bloggen.