Den som väntar på att ladda bössan och äntra de stora slagfälten i Battlefield 2042 får lägga band på sig en knapp månad extra. Via Twitter bekräftar nu DICE-chefen Oskar Gabrielson de rykten som snurrade under gårdagen, där det talades om lansering i slutet av november. Så blir dock inte fallet och lanseringsdatumet skjuts från den 22 oktober till den 19 november.

Gabrielson förklarar att pandemin ännu förhindrar spelets utvecklare att återgå till fysiska arbetsplatser, något projektets deltagare föredrar när de sista detaljerna ska poleras. Med fortsatt distansarbete väljer utvecklaren helt sonika att försena lanseringen, ett drag som många spelstudior och utgivare tagit till det senaste året.

Hur som helst lär en betaversion av Battlefield 2042 titta fram innan den skarpa lanseringen och information om detta ska presenteras någon gång under september månad. Avslutningsvis kan tilläggas att det ursprungliga lanseringsdatumet låg på en fredag, men så gör även den 19 november. Battlefield-fantaster kan således glädjas åt en spelhelg även med det nya datumet.