Tidigare under veckan nåddes vi av nyheten att Techland behöver mer tid på sig att putsa Dying Light 2, och därför skjuter upp släppet till 4 februari. Men när Techland stänger en dörr så öppnar de ett fönster, och i det fönstret finns en ny video som går igenom vilka vapen vi kommer att använda för att prygla spelets zombier.

De berättar bland annat att vi i det första spelet kunde hitta machetes, skiftnycklar och liknande vapen i rätt bra skick, men att de så här 20 år senare har slitits ut och försämrats till den grad att de är sällsynta och dyra. Istället är det främst hemmasnickrade vapen som gäller, men dessa är inte lika hållbara som, till exempel, en gammal hederlig yxa.

Är man istället spelartypen som vill slå två flugor i en smäll kan man även använda olika lockbeten, som kött eller smällare, för att lura intet ont anande zombier till en specifik punkt och helt sonika lobba in en granat bland dem. Skjutvapen är i princip icke-existerande i spelet, så när som på ett hemmagjort hagelgevär och stationära kanoner. Det finns dock alternativ för vi som gillar att hålla oss på avstånd, som pilbågar.