Om du alltid velat ha mer kontroll över bryggandet av trolldrycker i diverse rollspel bör Potion Craft: Alchemist Simulator vara något som lockar. Det har precis släppts i early access på Steam, och den senaste trailern visar upp spelets vackra stil, som inspirerats av medeltida böcker och manuskript.

Processen för att skapa trolldryckerna är som sagt något mer involverad än vi är vana vid. Det innebär att vi måste köpa eller odla en rad olika ingredienser, eventuellt krossa dem i morteln, använda olika baser för drycken, blåsa liv i kolen, bestämma vilka speciella egenskaper vi vill att slutprodukten ska ha etc.

Man äger dessutom en alkemibutik som byborna kommer till för att få hjälp med diverse problem, så det gäller att sälja dem produkter som faktiskt passar vad de behöver hjälp med. Men det är som sagt i early access, och under tiden där ska utvecklaren Niceplay games lägga till fler trolldryckseffekter, recept, ingredienser och baser, såväl som utöka själva spelmekaniken kring att driva butiken, och mycket annat.