Halo Infinite ska få (minst) två ytterligare multiplayer-test innan det officiellt släpps den 8 december. Det första drar igång redan imorgon, 23 september, och håller på fram till den 27 september (svensk tid), och inbjudningar ska ha börjat skickas ut till Halo Insider-medlemmar. Detta första test låter testarna ge sig i kast med 4v4-läget Arena.

Det är dock inte förrän påföljande helg som det verkligen blir intressant, då spelare kommer få testa den nya versionen av Big Team Battle (BTB). Det testet äger rum mellan 30 september och 4 oktober. Halo Infinites variant av BTB har ökat antalet spelare till tolv på varje lag, så räkna med riktigt bombastiska strider.

Spelläget inkluderar givetvis även en rad olika fordon, men vi kommer inte att ha tillgång till alla direkt när matchen börjar. Istället kommer markbundna standardfordon först att bli tillgängliga, för att senare kompletteras med kraftfullare fordon, flygfordon och till slut stridsvagnar i takt med att man kommer längre in i matchen. Mer info i det senaste Inside Infinite-inlägget här.

Har du tur att bli inbjuden till något av dessa betatest ska du tänka på att det inte kommer gå att spela konstant under testdatumen. Istället rör det sig om två dagliga spelsessioner: 19.00–23.00 och 2.00–6.00.