Vid midnatt i natt svensk tid rullar Nintendo ut ett nytt Nintendo Direct, en 40 minuter lång show som mestadels ska handla om Switch-spel som släpps i vinter. Det lutar åt att dessa kommer visas: Metroid Dread (släpps 8 oktober), Mario Party Superstars (29 oktober), Shin Megami Tensei V (12 november), Pokémon Brilliant Diamond/Shining Pearl (19 november) och Advance Wars 1+2 (3 december).

Men "mestadels" ger utrymme för något mer. Och möjligen blir det ett nytt tillbehör till Switch, förmodlgen en spelkontroll av något slag. Nintendo har nämligen registrerat ett sånt, och i morgon ska hemliga delar i dokumentationen offentliggöras, skriver Eurogamer. Det har spekulerats i att företaget kommer släppa t.ex. Game Boy- eller Nintendo 64-spel till Switchens online-tjänst (där de nu har NES-spel), och det nya tillbehöret skulle kunna vara någon sorts handkontroll för dessa.

Annars släpps en "ny" Switch-modell med det kruttorra namnet Switch (OLED Model) den 8 oktober. Förutom att den fått oled-skärm (japp!), som är 7 tum istället för original-Switchens 6,2 tums led-skärm, har dockan fått ethernet-uttag och lagringen har ökats från 32 till 64 GB. Den har samma upplösning och prestanda som basmodellen, men priset springer upp en bit. Oled-Switchen listas från 4 500 kr i svenska butiker, medan basmodellen kostar från 3 000 kr efter prissänkning nyligen. 1 500 kr mer är rätt häftigt, då det i Europa skiljer ungefär 700-1 000 kr. Men men, priset är inte hugget i sten så här innan konsolen släppts.