Det har varit tyst kring Bayonetta 3 sedan det utannonserades under 2017 med en hyfsat intetsägande trailer. Så pass tyst att fansen började spekulera i huruvida spelet hade lagts ner, vilket fick Hideki Kamiya att gå ut och säga att projektet absolut inte var nedlagt och att fansen inte skulle oroa sig.

Så sent som i år sade han även att teamet gärna hade visat upp spelet, men att det i slutänden är upp till Nintendo att bestämma. Och nu verkar de högsta hönsen ha gett klartecken, för under nattens Nintendo Direct fick vi äntligen en matig titt på det.

I sekvensen attackeras en japansk stad av ett gigantiskt monster, och givetvis faller det på vår häxa att rädda dagen genom att... tillkalla ytterligare gigantiska monster, eller "demon slaves" som de kallas. Dessa är heller inte som tidigare spels "climax demons", som attackerade på egen hand, utan den här gången får vi full kontroll över dem.

Något specifikt släppdatum hade de inte att bjuda på, utan endast ett luddigt "2022". Bayonetta 3 är som bekant exklusivt till Nintendo Switch.