Nintendo utannonserade under sin senaste Direct att de kommer släppa Sega Mega Drive-spel och N64-spel till Switch. För att vi ska få en genuin spelkänsla släpps även trådlösa handkontroller från de klassiska konsolerna tillsammans med spelen. Dessa kommer gå att köpa via Nintendos online-butik för alla online-medlemmar. Till Mega Drive (eller Genesis som den hette i andra delar av världen) fanns det två typer av handkontroller, en med tre knappar och en med sex knappar. Vi i västvärlden får dessvärre bara ta del av den med tre knappar när den släpps till Switch, medan japanerna kommer få sex-knapps-versionen.

En talesman från Nintendo skrev så här om valet:

"For the U.S. and Canada, a replica of the original SEGA Genesis controller is the available model. This was by far the more widely used and well-known Sega Genesis controller in these regions."

Nu säger han visserligen inget om Europa, men med tanke på att vi också främst hade tre-knappsmodellen blir gissningen att vi kommer inkluderas i detta beslut. Det är dessutom inte första gången vi i väst blivit blåsta på knappar. När Sega lanserade sin Sega Genesis mini 2019 så släpptes den med sex-knappar i Japan medan vi i väst fick nöja oss med tre knappar.