Vi har redan skrivit om att Marvel's Guardians of the Galaxy lägger stor fokus på att interagera och socialisera, även om det är ett singleplayer-spel. Nu har Eidos Montréal släppt två nya videor där vi får lite konkreta exempel på hur detta kommer att se ut.

Senior Gameplay Director Patrick Fortier går först igenom hur vi styr gänget i strid. Vi lirar som Star-Lord medan de andra agerar på egen hand, men de har även en uppsättning specialförmågor som vi kan beordra dem att använda.

Rocket har till exempel explosiva attacker som gör skada i större områden; Groot kan hålla fast fiender eller återuppliva Star-Lord om han stupar; Drax är bra i närstrider och på att orsaka "stagger" på fiender för att göra dem lättare att besegra; och Gamora gör i sin tur stor skada mot enstaka fiender.

Men det finns ju ett spel utanför striderna också, och där vankas det bland annat dialogval som påverkar relationen till de olika medlemmarna. Vi måste även dra nytta av skarans olika förmågor för att lösa pussel och ta oss fram i omgivningarna. Vill man bara ta det lugnt kan man interagera med gänget på skeppet The Milano, där vi säkerligen även kommer att hitta ett och annat påskägg.

Spelet ska släppas till Nintendo Switch, Playstation 4/5, Xbox One, Xbox Series X/S och PC den 26 oktober.