New World har visat sig vara otroligt framgångsrikt och var under helgen nästan uppe i en miljon samtidiga spelare. Men framgången har en baksida, vilket i det här fallet är smockfulla servrar och spelare som tvingas sitta i kö innan de får börja lira. Kapaciteten för existerande servrar har utökats, fler servrar har lagts till och man kan numer inte skapa karaktärer på vissa servrar, men problemet kvarstår till viss del.

En av anledningarna till det är att vissa spelare använder diverse metoder för att förbli inloggade i spelet trots att de inte spelar längre, eftersom de inte vill bli av med sin plats och tvingas köa när de ska spela igen. Detta görs bland annat med auto-klickare och liknande program som ska lura spelklienten att tro att man faktiskt spelar. Problemet är givetvis att man då ockuperar en plats på servern och därmed tvingar någon som faktiskt vill spel att köa, och Amazon är medvetna om problemet.

I ett inlägg på det officiella forumet skriver community manager Hardcorehenry att de vet att spelare är frustrerade över att vissa undviker att automatiskt loggas ut när de är inaktiva, och att det inte är acceptabelt beteende. De goda nyheterna är att de säger sig ha skapat en ny lösning som ska identifiera och ta till åtgärder mot dessa AFK-missbrukare.

Henry vill inte gå in på hur lösningen är utformad, men försäkrar att vanliga spelare inte kommer att märka av den. Spelare som blir upptäckta av systemet kommer att sparkas ut till huvudmenyn, och om beteendet fortsätter ska strängare straff att bli aktuella.

Lösningen kommer att implementeras över tid, så resultaten kanske inte blir omedelbara.