Valve har släppt en ny video där de plockar isär en Steam Deck. Syftet sägs vara att både visa hur man gör, men även demonstrera varför man inte bör göra det. Detta eftersom det är ett väldigt tajt designat system med specifik hårdvara, och det är inte direkt meningen att man ska byta ut komponenter. De säger även att hållbarheten och stöttåligheten försämras så fort man öppnar chassit, vilket inte går att undvika.

Trots alla varningar säger de dock att olika reservdelar kommer att göras tillgängliga, inklusive analogspakar, SSD:er och möjligtvis mer. På tal om SSD:er så kan ersättning av den existerande enheten leda till problem eftersom andra varianter kan dra mer ström eller till och med störa WiFi, Bluetooth och andra komponenter. Vill man utöka lagringen rekommenderar de istället ett micro-SD-kort.

Över lag verkar Valve ha försökt göra det så enkelt som möjligt att plocka isär maskinen, även om det inte är rekommenderat. Det tycks till exempel inte finnas några onödiga limningar som sätter käppar i hjulet för hemmapulare som vill mixtra med eller reparera sin enhet.