Efter strax över ett år i early access är det snart dags för Obsidians överlevnadsspel Grounded att få sin största uppdatering. Namnet på den – Hot and Hazy – ger en fingervisning om vad den inkluderar, nämligen den heta nya miljön "sandlåda" och en omdesign av den existerande disiga miljön. Men det slutar inte där, för vi får även ytterligare tre nya miljöer: svartmyrornas stack, picknickbordet och skräphögen.

I sandlådan måste vi inte bara passa oss för det vildsinta myrlejonet, utan även se till att vi inte blir stekta av solen. Detta styrs av den nya "sizzle"-mekaniken, som kräver att vi antingen har på oss en speciell typ av rustning eller helt enkelt återhämtar oss i skuggan då och då.

Svartmyrornas stack bjuder i sin tur på (håll i er nu) svartmyror såväl som en dungeon vi kan bege oss ner i för att slåss mot spelets allra första miniboss. Utöver allt detta vankas det givetvis massor av ny utrustning, byggnader och uppgraderingar.

20 oktober släpps uppdateringen, men redan nu kan man vara med och testa den via spelets testserver (instruktioner för Steam och Xbox).