Förra månaden föll domen i dispyten mellan Apple och Epic, och även om Apple blev vinnarna på de flesta punkterna, blev de även tillsagda att börja tillåta att appar hänvisar användare till andra betalningsmetoder än Apples egna. Detta ska börja gälla från och med 9 december, men nu har Apple överklagat det hela i hopp om att pausa åläggandet tills fallet avgörs på nytt, vilket skulle kunna ta flera år.

Trystan Kosmynka från Apple sade bland annat att eftertänksamma restriktioner måste finnas på plats för att skydda konsumenter, utvecklare och iOS-plattformen, "så att förändringen inte skadar dem".

Samtidigt öppnade de upp för möjligheten att samtala med domaren angående ändringar av App Stores policy, för att på så sätt eliminera behovet av åläggandet. Hur dessa potentiella kompromisser skulle se ut vet vi dock inte. Deras överklagan kommer att behandlas av en domare i november.

Även om domen föll förra månaden så lyser dock Epics Fortnite fortfarande med sin frånvaro på plattformen. Detta eftersom Apple sagt nej till att återaktivera Epics utvecklarkonto, åtminstone i dagsläget.