Grand Cathay anser att världens överlevnad hänger i en tråd och att det är de själva som är tråden. Vi har redan fått oss en titt på detta rike, och nu har Creative Assembly dessutom delat med sig av de olika trupper vi kommer kontrollera om vi väljer att spela som det i Total War: Warhammer 3.

Högst upp i hierarkin står Celestial Dragon Emperor (som dessvärre inte drar ut i strid själv), och under honom har vi olika Dragons, som är spelbara hjältar i armén. Först ut är Storm Dragon Miao Ying, som bland annat kan använda sin magi för att skifta form mellan människa och drake eller öka styrkan hos andra magiker i armén.

Därefter har vi Iron Dragon Zhao Ming, som även han kan förvandla sig till sin drakform och dessutom göra trupper i omgivningen nästintill odödliga under begränsad tid.

Därutöver finns det givetvis andra, mindre kraftfulla hjältar, som Dragon-blooded Shugengan Lord och Alchemist. Arméns ryggrad utgörs dock av betydligt enklare trupper, som Peasant Long Spearmen och Jade Warriors. Mer avancerade trupper inkluderar elitsoldaterna Celestial Dragon Guard, som med sina hillebarder lär vara bra mot fienderyttare såväl som större odjur.

Vill man verkligen sprida kaos bland fiendetrupper lär en Terracotta Sentinel eller två vara ett bra val. Dessa uråldriga skapelser kan utan vidare slå sönder allt från Steam Tanks till stadsportar, så de lär vara användbara när städer ska belägras.

Det finns givetvis en uppsjö andra trupper att välja bland, inklusive luftballonger, drakformat artilleri och den märkliga Wu-Xing War Compass, som kan manipulera elementens vindar. Läs mer om alla trupper i det officiella blogginlägget.

Spelet sköts nyligen upp, och i dagsläget är det "tidigt 2022" som gäller.